Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zaterdag, 12 februari 2000

NVJ Sectie Internet
Eindelijk! Ik lees in de nieuwste editie van het vakblad De Journalist dat de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) plannen heeft om tot een sectie internet te komen. De officiële NVJ-website Villa Media ligt er op het moment uit, dus ik typ het even analoog over uit de papieren editie:

"De toekomstige sectie richt zich op het internet als actief podium dat journalisten de mogelijkheid biedt voor publicaties en niet als bron of archiefdienst. De sectie wil in eerste instantie een platform bieden waarbinnen de Nederlandse internetjournalistiek meningen en vragen over dit medium kan uitwisselen. Daarbij denkt het bestuur aan zaken als kwaliteitsbewaking, de positie van de internetjournalist binnen de uitgevende organisatie, scholing en contacten met journalistieke opleidingen. De journalisten die publiceren op het internet zijn onder te verdelen in drie categorieën:

  • Journalisten die werken voor websites die verbonden zijn aan bestaande media als kranten, tijdschriften en omroepen.
  • Journalisten die werken voor nieuws- en achtergrondsites en e-zines, die specifiek zijn voor internet. [C'est moi]
  • Journalisten die werken voor sites van overheid, instellingen en bedrijven (voorlichting)

    Via een speciale website binnen www.villamedia.nl worden internetjournalisten, ook als zij geen lid zijn van de NVJ, opgeroepen hun ideeën te melden ten aanzien van de sectie. Deze informatie wordt meegenomen in de voorbereiding van een tweetal bijeenkomsten. De eerste van deze bijeenkomsten wordt gehouden op 18 maart 2000. Genoemde bijeenkomsten zullen uiteindelijk leiden tot een plan na de zomer wordt aangeboden aan het hoofdbestuur van de NVJ."

    Ik wil hier, als NVJ-lid én internetjournalist, actief bij betrokken zijn.

    Vastgelogd op 01:07

    Reacties

    Commentaar achterlaten

    Naam:


    E-mailadres:*


    URL:*


    Commentaar:


    Vergeet me niet

    * - optioneel



  •  
    (c) 1999-2009 l-rs.org