Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zondag, 6 februari 2000

Hoera x 1.000.000
Alex 'Icepick' is een goede vriend van me. Ik ken hem uit de tijd toen er nog 1200/75 modems bestonden en publiek internet nog ver, héél ver weg was. Het idee van een wereldwijd informatieweb was nog niet eens een schim van een gedachte in het hoofd van Tim Berners-Lee. Toch experimenteerde Alex toen al met techniek - zijn Amiga logde in die tijd al welke deuren in huis werden geopend en of er toevallig post was bezorgd (via een ingenieus drukplateau dat contact maakte wanneer er brieven op lagen). [CUT TO PRESENT] In 1998 suist de wereld inmiddels van de HTML en dotcommen... en wordt de poes van Alex zwanger.

Dilemma, want hoe hou je dat beest in de gaten vanaf werk? Webcams zijn inmiddels al redelijk gangbaar en Alex installeert er een. Zonder speciaal promotie voor zijn site te maken lopen de pageviews al snel op - een zwangere poes heeft blijkbaar internationale appeal. Omdat Alex nog steeds graag knutselt komt er al gauw een tweede camera bij. Drie camera's. De vuilnisbak wordt geïntegreerd in de site. Een vierde camera volgt. De voordeur wordt wired. Nóg een camera. Yahoo! De koelkastdeur. Infrarode sensoren boven de voerbakjes van de poes. Slashdot.org. Als apotheose volgt de vernetzung van het toilet. De internationale media merken het meest bedrade huis van Nederland (en de wereld?) snel op. Alex heeft inmiddels een grote verzameling krantenknipsels, videobanden en web-artikelen over zijn uit de hand gelopen hobby. Eind vorig jaar werd icepick.com zelfs genoemd in het voorwoord van een boek van het New Yorkse Museum Of Modern Art. Der Stern wijdde in mei een artikel aan icepick.com. Ik ben een keer komen opdraven om op de deurbel te drukken, voor de Franse televisie. Interviews voor de Nederlandse TV (NOVA en Barend en Witteman) volgden. En dat alles vanwege een zwangere kat!

Vanavond, waarschijnlijk zo rond 21:00 uur, werd een nieuwe mijlpaal gehaald: de miljoenste bezoeker. Gefeliciteerd 'Lex!

Vastgelogd op 11:02

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org